Behandeling

Voor de behandeling maakt de osteopaat gebruikt van manuele behandeltechnieken die gericht zijn op het verbeteren van de beweeglijkheid van de diverse structuren en het bindweefsel (o.a. organen, schedel (botten), zenuwen, bloedvaten, wervelkolom, gewrichten en spieren). De osteopaat maakt geen gebruik van apparatuur en medicatie. Daarnaast kan de osteopaat adviezen geven ten aanzien van eet- en leefgewoonte.

Na de behandeling heeft het lichaam de tijd nodig om te reageren op de behandeling. Soms treedt na een behandeling in eerste instantie verergering van de klacht op. Daarbij kunnen oude klachten terugkomen en kan vermoeidheid optreden. Het lichaam gaat op zoek naar een nieuw evenwicht.

Indien nodig kan de osteopaat u adviseren andere disciplines te consulteren, zoals uw huisarts/ specialist/ fysiotherapeut en diverse andere hulpverleners.

Verwijzing

Voor het maken van een afspraak heeft u geen verwijzing nodig van uw (huis) arts. U kunt uw arts wel op de hoogte brengen van het consulteren van de osteopaat.